'In Almere is alles nieuw; daar is geen replica uit de Gouden Eeuw te vinden. Het heeft zijn korte geschiedenis, die meer is dan charme, en wie er goed kijkt zal het geen moeite kosten te zien dat de nieuwe stad en het nieuwe land ook mooi zijn, weergaloos.''Everything in Almere is new; there are no replica's from the Golden Age to be found here. It has a short history which is more than charm , and for those who observe carefully it will not be difficult to see that the new town and new land have an unparalleled beauty of their own.'

From: De ontdekking van Almere, H.J.A. Hoflanddinsdag 18 januari 2011

Een terugblik....


We hebben van begin 2009 tot november 2010 permanent in de Bourgogne gewoond, in een klein dorp in de Morvan. Daarvoor hadden we eental jaren een tweede huisje, ook in de Morvan en woonden we in Amsterdam.Dat was eigenlijk een ideale situatie, maar het wonen in Amsterdam beviel me steeds minder. En toen kwam het idee de bakens te verzetten en ons in Frankrijk te vestigen. We verkochten ons tweede huisje, kochten een grotere woning in de Morvan en zegden de huur op van het appartement in Amsterdam.
We hadden het plan een chambre d'hotes te beginnen, kleinschalig met twee of drie kamers. Dat ging goed in de zomer van 2009; we hadden leuke gasten uit allerlei landen, maar....de wintermaanden duurden lang, we hadden geen gasten en we beseften dat we geen goede keus hadden gamaakt, qua huis en ligging.
De omgeving was prachtig, we maakten schitterende wandelingen en fietstochten, maar toch... we misten iets, wat? De kinderen, het bioscoopbezoek, af en toe een museum, fietsen zonder altijd te moeten klimmen... ja,ja we zijn inmiddels zestigers... wie zal het zeggen.
Enfin, we besloten ons huis te verkopen en iets te zoeken in Almere. Het Gooi was te duur voor ons, ik kom uit Bussum en manlief uit Amsterdam. Onze dochter woont in Almere en zoonlief in Amsterdam. Amsterdam daar wilden we niet meer heen en toen kwam toch Almere om de hoek kijken.
Het ligt centraal, het is weids, veel mogelijkheden om te fietsen en trein en bus bij de hand. We huurden een mooi appartement met groot balkon, hebben het gezellig ingericht en ik heb meteen een klein huisje met tuin gekocht bij Volkstuinvereniging Waterland in Almere Haven. Want ik ben en blijf toch een echt buitenmens en kan daar lekker aan de gang gaan met tuin en moestuin.
In november maakten we al leuke uitstapjes, vrienden op bezoek etc., we maakten plannen voor 2011 en toen die borstkanker.

1 opmerking:

  1. Hoi Ria,

    Ik schrik er van. Weet je ondertussen al meer?
    Is er al uitslag van de biopsie?
    Heel veel sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen