'In Almere is alles nieuw; daar is geen replica uit de Gouden Eeuw te vinden. Het heeft zijn korte geschiedenis, die meer is dan charme, en wie er goed kijkt zal het geen moeite kosten te zien dat de nieuwe stad en het nieuwe land ook mooi zijn, weergaloos.''Everything in Almere is new; there are no replica's from the Golden Age to be found here. It has a short history which is more than charm , and for those who observe carefully it will not be difficult to see that the new town and new land have an unparalleled beauty of their own.'

From: De ontdekking van Almere, H.J.A. Hoflandmaandag 4 april 2011

GoodyFoods in Almere

Sinds 31 maart 2011 is er weer een biologische supermarkt in Almere: GoodyFoods.
Een prachtige winkel op de Spoordreef. Mooi ingericht, veel streekproducten zoals de biologische kazen van Mariënwaerdt uit de Betuwe en Zuivel Zuivel uit Limmen.
Vele soorten biologisch brood, ook glutenvrij.
Voor alle dagelijkse boodschappen kun je er terecht. Ook de bekende producten als Weleda en Ecover ontbreken niet.

Een nieuwe ontdekking voor mij is het speltbrood.
Spelt is geen tarwe maar een oeroud graantype, het verbouwen daarvan kende al een grote bloei in de late steentijd, rond 2500 jaar voor Christus. Spelt is gezonder dan tarwebrood.
Bij spelt blijven de voedingsstoffen tijdens het maalproces behouden.
Het bloemlichaam van spelt bevat niet alleen maar gluten, zoals dat wel bij tarwe het geval is. Spelt bestaat uit een geniale mengeling van vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten, evenals een voor een graansoort hoog eiwitaandeel en rijkelijk ballaststoffen.
Bovendien zijn de gluten die het spelt bevat van een andere samenstelling dan die in tarwe. Daarom is spelt veel makkelijker te verteren. Spelt zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel, waardoor men minder de behoefte heeft om tussendoortjes te eten. Door deze eigenschap is speltgraan ook bijzonder geschikt voor mensen met diabetes (suikerziekte).
Spelt is dus voor zowel sporters als 'gewone mensen' een krachtige fitmaker!
klik GoodyFoods

2 opmerkingen:

 1. Ik ga eens kijken, heb het nog niet gezien. Je blog ziet er leuk uit met de fotootjes links en nog bedankt voor je reactie op Pimmie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom er graag, vind het een fijne zaak.
  Maar er is nog een biologische supermarkt hoor... Helios die zit op de markerkant in Almere stad.
  Iets kleiner, maar ook fijne producten.
  Vult elkaar mooi aan zo.

  BeantwoordenVerwijderen