'In Almere is alles nieuw; daar is geen replica uit de Gouden Eeuw te vinden. Het heeft zijn korte geschiedenis, die meer is dan charme, en wie er goed kijkt zal het geen moeite kosten te zien dat de nieuwe stad en het nieuwe land ook mooi zijn, weergaloos.''Everything in Almere is new; there are no replica's from the Golden Age to be found here. It has a short history which is more than charm , and for those who observe carefully it will not be difficult to see that the new town and new land have an unparalleled beauty of their own.'

From: De ontdekking van Almere, H.J.A. Hoflandzondag 8 mei 2011

Fietsrondje Bussum


Het blijft maar prachtig weer, vandaag een mooie fietstocht gemaakt vanuit Bussum, mijn geboortedorp.
De start was station Bussum Zuid, waar de watertoren van Bussum staat.
De eigenlijke toren dateert van 1887 en heeft jaren leeg gestaan.
Het Bussums Watertoren Collectief kwam in 2004 uiteindelijk met een plan om een duurzaam kantoorpand tegen de oude toren te bouwen. Daarmee werd het ook haalbaar de toren te renoveren.
Op 20 maart is de Bussumse Watertoren uitgeroepen tot het milieuvriendelijkste bedrijfsgebouw van Nederland.

De fietstocht voerde door het Spaanderswoud, ‘s Graveland, Kortenhoef, via een prachtig fietspad langs de Wijde Blik naar Vreeland. Verder langs de Vecht naar Nederhorst den Berg, Nigtevecht, rond de Spiegelplas naar het Bergse Pad naar Ankeveen, een heel smal pad, met links en rechts de Ankeveense Plassen, een van de mooiste fietspaden die ik ken.
Het graf Van Flip Hamers, een bekende schilder uit Kortenhoef

Hollandser kan het niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten